artotuomola Liberaali vihreä, olematta vihervasemmistoa.

Liberaali ei ole yhtä kuin vihervasemmistolainen

Liian usein, liian moni hallituspuolue Perussuomalaisten edustajista on niputtanut maahanmuuttoon suopeasti suhtautuvat, nk. maahanmuuttokriittisyyteen – niin – kriittisesti suhtautuvat ”vihervasemmistoksi”.

Saanko esitellä itseni: Arto Tuomola, filosofian maisteri, turkulainen Vihreä kunnallispoliitikko. En ole vasemmistolainen, päin vastoin piirun verran oikealle kallellaan oleva liberaali. En ole ”fillarikommunisti”, vaan käytän joukkoliikennettä. En syö ituja, vaan kasvisten lisäksi kalaa ja maitotuotteita. En ole hippi, vaan kuuntelen hard rockia Woodstockin sijasta. En kuulu seksuaalivähemmistöön. Olen siis aika tavallinen kantasuomalainen, niin sanottu ”tolkun ihminen”. Tolkun ihminen on myös vaasalainen ystäväni Heikki, aina Kokoomusta äänestänyt, joka on laillani huolissaan Suomen nykyisestä ilmapiiristä.

Kuppi meni minulta nurin, kun taas kerran eräs PS:n kansanedustaja naitti Li Anderssonin ja Ville Niinistön ”vihervasemmistoksi”. Saman ryhmän äänitorvi Helsingin Sanomatkin kuulemma on. ”Fillarikommunisti" puolestaan on tuttu ilmaus eräästä "plokista".

Eiköhän se niputtamisen ja leimaamisen aika ole jo ohitse. Suomessa on kuluneina vuosikymmeninä ollut niin Liberaalinen kansanpuolue kuin Nuorsuomalaisetkin. Ne ovat kuihtuneet pois, jolloin nykypäivänä Vihreät edustavat keskusta-liberaaleja arvoja Suomessa. Toki puolueessa on sisäistä asettautumista niin vasemmalle kuin oikealle, mutta pääsääntöisesti olemme poliittisella kartalla keskellä.

OK, jos joku kiihkeä Perussuomalainen lukee tämän kirjoitukseni, niin pian ”vihervasemmisto”-leima vaihtuu ”liberaali”-leimaksi. Siitä vaan, sillä liberaali olen, kunhan ette niputa minua puoluejäsenyyteni perusteella vasemmistolaiseksi.

Mutta asiaan: rasismia nyky-Suomessa on vastustettava. ”Ääripäät” ovat median, perussuomalaisten, tai sitten Juha Sipilän kehittelemä ajatusviritelmä. Toki on vasemmisto-anarkisteja, jotka mellakoivat Suomen vastarintaliikkeen tavoin. Suurimpana erona em. ääripäiden välillä lienee se, että vasemmisto-anarkistit käyvät omaisuuden kimppuun, SVL ihmisten. Mutta molempia on kuitenkin vähän. Ääripäiden väliin jää niin suurin osa kansanedustajista kuin kansastakin. Tolkun ihmiset.

Blogisti Saku Timonen, tai Unicef FB-sivuillaan, on toistuvasti jakanut äkäisten kantasuomalaisten ulostuloja. "SPR tai Unicef vie viimeisenkin lantin eläkeläisten kukkarosta ja mamuja hyysätään" jne. Ei, nämä ovat vapaaehtoistoiminnalla ja -varoilla toimivia järjestöjä. ”Oman maan asiat kuntoon ensiksi”. No, veikkaanpa, että jopa Norjassa – valtiossa, jolla ei juurikaan ole ulkomaanvelkaa, ja jolla vieläpä on tuhti öljyrahasto – on leipäjonoja. Fakta on, että sellaista Onnenlandiaa ei tälle maapallolle pystytä taikomaan, ettei jonkinasteista köyhyyttä olisi.

Ei siis ole taloudellisia tekosyytä olla ottamatta vastaan Syyrian sisällissotaa tai Irakin väkivaltaisuuksia pakenevia. Otanmäessä irakilaiskaksikko teki henki- ja ryöstörikoksen. Se on tuomittavaa, mutta ei poikkea kantasuomalaisesta rikollisuudesta muuten kuin että tekijät olivat turvapaikanhakijoita. Mätä omena joka korissa, sanoo tämä liberaali. Kun nyt tässä olen Perussuomalaisia soiminut, on muistettava, että yli puolet heidänkin kannattajistaan – gallupien mukaan -- kannatti tasavertaista avioliittolakia. Tolkun ihmisiä, siis.

Terveisiä siis niin eduskuntaan kuin europarlamenttiinkin, Suomessa on liberaaleja enemmän kuin ajattelettekaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat